Berkenhof Tropical Zoo

Langeweegje 10
4434 NE Kwadendamme
In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven! Een groene leguaan ritselt door de boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je van achter de struiken en een vogelspin kan hier zomaar op je hand belanden … In de Kids Jungle kun je klimmen, klauteren, graven en spetteren. Neem een extra setje kleding mee! Vele malen door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje in Zeeland.

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Coudorp 41
4455 AH Nieuwdorp
Het Bevrijdingsmuseum neemt u mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. Tijdens de Tweede wereldoorlog bonden geallieerde militairen van diverse nationaliteiten in Zeeland de strijd aan met de Duitse bezetter. Aan beide zijden ging dit gepaard met veel doden en gewonden. Ook onder de Zeeuwse bevolking vielen vele slachtoffers. Goed toegankelijk voor minder validen.

Boomgaard de Zoete Kers

Wellandweg 1
4326 SL Noordwelle
In de boerderijwinkel kunt u fruit, groente en streekproducten kopen. Ook kunt u zelf een kijkje nemen in de boomgaard door een wandeling te maken langs de kersen, pruimen, rode bessen pompoenen en kalebassen. Ook zijn er verschillende dieren te zien.

Boswachterij Westerschouwen

Kraaijensteinweg
Westerschouwen
Boswachterij Westerschouwen is met 330 hectare het grootste bosgebied van Zeeland. Je wandelt er door een duinlandschap met zandverstuivingen, duinmeertjes en dichtbegroeide valleien. Op de achtergrond hoor je het ruisen van de zee…

Bowlingbaan

Hogezoom 182a
4325 BJ Renesse
tel: +31 (0)111 852 017
In Renesse kunt u een bowlingbaan online reserveren bij Bowling Renesse. Zij zijn te vinden in het centrum van Renesse. Parkeren kunt u het beste bij het Transferium (gratis). Vanaf daar is het 5 minuten lopen.

Brouwersdam

De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken. De Brouwersdam sluit het Brouwershavense Gat af. Door deze afsluiting ontstond in 1971 het Grevelingenmeer. Het ruime strand aan de Brouwersdam is zeer geschikt voor extreme sporten zoals kitesurfen, buggykiten, strandzeilen en vliegeren. Beachclub Natura! High organiseert clinics op het Noordzeestrand Waarbij u in 2 uur kennismaakt met de technieken en u daarna zelf de sensatie van blokarten, kitebuggyen of suppen mag ervaren. Kijkt u liever, dan zit u hier ook goed, want deze plek is een hotspot voor kitesurfers. Zoek een rustig plekje in de .duinen en geniet van de spectaculaire sprongen die ze maken op het water! Of schuif aan bij eén van de strandpaviljoens aan de Brouwersdam voor een lekker hapje en/of drankje.

Brouws Museum

Haven Zuidzijde 4
4318 AJ Brouwershaven
Het Brouws Museum toont alle aspecten van de relatie die Brouwershaven met de zeevaart onderhield. De museumcollectie omvat o.a. authentieke scheepsmodellen, maritieme schilderijen, topografische kaarten en nautische instrumenten.

Brusea

Oudestraat 23
4311 AV Bruinisse
Sinds eeuw en dag wordt de mossel in de wateren om Bruinisse gekweekt. De Brusea zijn twee musea naast elkaar: het visserijmuseum en een monumentale visserswoning. Hier komt u alles te weten over dit typisch Zeeuwse product en krijgt u een indruk van het leven en werken van een mosselvisser en zijn gezin in vroegere dagen.

Deltapark Neeltje Jans

Faelweg 5
4354 RB Vrouwenpolder
Bescherming tegen het water van de Noordzee en tegelijkertijd een familiepark. Bij Deltapark Neeltje Jans maakt u kennis met het begrip water in al haar facetten. Leer alles over water in het waterpark met een 3D-film, walviswereld, waterspeelplaats en orkaanmachine. Ook zijn er zeeleeuwen- en zeehondenshows en heeft Neeltje Jans een Blue Reef Aquarium met diverse soorten haaien en roggen. Of breng een bezoek aan het hart van de Deltawerken en maak een wandeling door één van de pijlers van de stormvloedkering.

Duikcentrum de Grevelingen

Elkerzeeseweg 34
4322 NB Scharendijke
tel: +31-(0)111 671 500
Zin in een nieuw avontuur … Duikcentrum de Grevelingen is al 25 jaar een begrip in de duikmarkt. Maak een proefduik in het zwembad of het Grevelingenmeer. Het is een heerlijk gevoel om te zweven tussen de vissen, zeesterren, anemonen en kreeften.

Goedereede

Goedereede is een bijzondere Plaats op de Kop van Goeree. Dit historische stadje herinnert nog aan de belangrijke plaats die Goedereede innam tijdens de Middeleeuwen. Toen was dit stadje een belangrijke handelsplaats met stadswallen. Goedereede dankt haar naam aan ‘goede rede’ oftewel veilige haven/ankerplaats voor schippers. Doordat de haven steeds meer dichtslibde, trokken kooplui weg en verdween de handel. Na het bedijken van de polders werd Goedereede een echt landbouwdorp. In 1953 werd de haven ter beveiliging afgedamd, waardoor scheepvaart van en naar Goedereede niet meer mogelijk was. Het lijkt alsof de tijd in Goedereede heeft stilgestaan. De oude patriciershuizen, de travelje, de vroegere ambtswoning van paus Adrianus, de oude haven en de statige domtoren (magnifiek uitzicht) maken Goedereede tot een plaats die u gezien moet hebben!

Goes

Van grote winkelketens en bekende merken tot kleine, bijzondere boetiekjes. Goes staat garant voor een uitgebreid dagje shoppen! In het historische stadscentrum waant u zich in middeleeuwse sferen te midden van knusse trapgeveltjes en grote statige gebouwen. Tussen het winkelen door, ploft u neer op één van de gezellige terrasjes en cafés in het hart van de stad en aan de oude haven. Elke dinsdag en zaterdag is er op de Grote Markt een gezellige en drukbezochte markt.
In Historisch Museum de Bevelanden aan de Singelstraat 13 leert u alles over Goes en zijn schutters en geniet u van de prachtige streekdrachten. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster, dat ook lange tijd als weeshuis dienst heeft gedaan.
Omnium Zwemparadijs en Tropisch bos aan Zwembadweg 3 , 4463AB Goes. Regen of zonneschijn, Omnium biedt een hele dag plezier en avontuur. Ontdek het tropische bos en geniet op de skywalk van een fantastisch uitzicht. Neem ook de zwemspullen mee en laat u meevoeren door de lazy river, roetsj van de glijbanen of kom tot rust in de stoomcabines en hot whirlpooltuin.
Wellness Goes aan Geideloozepad 7, 4463AJ Goes.
Sauna, wellness en beauty bij het beste wellnessresort van Zeeland.

Golfclub Molenberg

Hogeweg 53
4328 PB Burgh-Haamstede
tel: +31 (0)111-654 400
Even lekker een balletje slaan kan op deze 18-holes, par 3 golfbaan met Driving Range. Jong en oud kunnen hier kennismaken met de snelst groeiende sport ter wereld.

Kitesurfschool Natural High

Brouwersdam 22
3253 MH Ouddorp
+31 (0)187 723 900
Zin in een sportieve, stoere en spectaculaire activiteit? Volg dan een clinic kitebuggy of blokarten (strandzeilen) op het Noordzeestrand aan de Brouwersdam. Het gehele jaar door kunt u deze clinics op volgen, in de zomer zelfs elke dag.

Klimbos Westerschouwen

Kraaijensteinweg 140
Westenschouwen
In Klimbos Westerschouwen kunt u op een leuke en actieve manier de natuur van Boswachterij Westerschouwen beleven. Hoog boven de grond van boem tot boom zijn vier uitdagende parcoursen uitgezet. met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Zowel jong als oud, beginnende als gevorderde klimmers kernen hier helemaal aan hun trekken.

Klok'uus

Wissenkerkseweg 6
4458 SH 's- Heer Arendskerke
+31 (0)113 561 306
In een prachtige omgeving tussen de boomgaarden en het Poelbos vindt u Klok'uus. Kinderen kunnen urenlang binnen- en buitenspelen en voor volwassenen is er volop actie met lasergames, boerengolf of karten.

De Mekkerstee

Hofdijkseweg 34
3253 KB Ouddorp
+31 (0)187 684 050
Bij De Mèkkerstee beleeft u de charme het boerenleven! Loop rond tussen de geiten en andere boerderijdieren en bekijk hoe van geitenmelk biologische geitenkaas en ijs wordt gemaakt. Voor de kinderen Is er een speeltuin. Na afloop kunt u genieten van heerlijk ambachtelijke ijs, appeltaart of een pannenkoek in het restaurant. De verse melkproducten zijn te koop in de landwinkel.

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.
Een stadswandeling door Middelburg onder leiding van een gids laat de hoofdstad op een andere manier zien. Of maak een rondvaart door de oude grachten.
De hoofdstad van Zeeland heeft het hele jaar door evenementen die zich vaak in en rond de binnenstad afspelen. Zoals de Mosselfeesten, met veel muziek en natuurlijk: mosselen.
Hij is niet te missen se 90 meter hoge Lange Jan aan de Onder den Toren 1 4331 BD Middelburg. De imposante trots van Middelburg verrijst
trots uit boven het historische centrum en de vele monumenten die het stadje rijk is. De beklimming is zeker de moeite waard. Na de 207 treden naar Boven, kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Op heldere dagen kunt u vanaf de Lange Jan zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien.
GlowGolf Middelburg aan Podium 21,4337 WV Middelburg maakt midgetgolft tot een unieke belevenis. De overdekte midgetgolfbaan is verlicht met fluorescerende blacklights. Terwijl u het 18-holes parcours afloopt, waant u zich midden in de Jungle. U staat oog in oog met driedimensionale olifanten, tijgers en andere dieren.
Indoor Karting Middelburg aan Arnesteinweg 19, 4338 PO Middelburg
Daag Je vrienden, tamme en collega's uit op de leukste kartbaan van Zeeland. In juli en augustus elke dag geopend. Buiten het seizoen op dinsdag gesleten.
MiniMundi aan Podium 35, 4337 WV Middelburg is een familiepretpark in Middelburg met vele verrassende en spannende familieattracties, een grote binnen- en buitenspeeltuin, een megapaviljoen en Miniatuur Walcheren dat in samenwerking met Madurodam compleet nieuw is aangelegd.
Het Zeeuws Museum aan Abdij 3, 4331 BK Middelburg is een museum in Middelburg over de provincie Zeeland. Het Zeeuws
Museum is gehuisvest in de Abdij in het centrum van Middelburg. Te zien zijn o.a. de serie wereldberoemde 16e-eeuwse wandtapijten, prachtig zilver, schilderijen, archeologie,
wonderkamers, mode en streekdrachten.

Museum De Burghse Schoole

Kerkstraat 3
4328 LH Burgh-Haamstede
+31 (0)111 651 529
Het museum is een authentiek schoolgebouw van rond 1845, dat karakteristiek is voor het dorp en waarin vele generaties Burghenaren onderwijs genoten. Het museum heeft drie expositieruimten. Ook zijn archeologische vondsten te zien van de Kop van Schouwen.

Museum R.T.M. Ouddorp

G.C. Schellingerweg 2
3253 MD Ouddorp
+31 187 689 911
De RTM verzorgde tussen 1898 en 1966 met haar trams, bussen en veren het personen- en goederen vervoer tussen Rotterdam en de eitanden. Maak eens een tochtje met een gerestaureerde RTM tram uit die vroegere jaren door de duinen van "De Punt" van Goeree, over de Brouwersdam naar Scharendijke, halte West Repart. Maak een ritje met een gerestaureerde bus of tram. Ook krijgt u een indruk hoe vroeger het vervoer vanuit Rotterdam naar en van de eilanden geregeld was.

MuZEEum

Nieuwendijk 11
4381 Vlissingen
+31 (0)118 412 498
Het MUZEEum is een maritiem museum dat op eigentijdse wijze vertelt wat de zee betekende en nog steeds betekent voor de Zeeuwen. Verhalen over rijkdom en avontuur. Maar ook over verlies en gevaar. Er zijn regelmatig verschillende exposities in de Pakhuizen, het Onderdoor en de Scheldezaal. Voor kinderen zijn er allerlei spelletjes en speurtochten.

Rondvaart Grevelingen

Jachthaven Den Osse
4318 NA Brouwershaven
+31 6 2220 7658
Maak een pleziervaart op het Grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip Grevelingen. u maakt een vaart van ± 1,5 uur vanuit haven Den Osse langs Port Zélande. Daarna varen we naar de Hompelvoet (een prachtig natuurgebied waar veel vogels broeden) en onderweg proberen we de meeuwen te voeren. Vervolgens varen we tussen Stampersplaat en Dwars in de weg (waar halfwilde fjordenpaarden lopen), langs Brouwershaven terug naar de haven Den Osse.

Rondvaart Frisia

Het Luitje 2
4301 AS Zierikzee
+31 (0)166-654321
Ga mee op zeehondensafari. Er is een groep van zeehonden die te vinden zijn op een van de zandbanken in de Oosterschelde waar men per boot met laag water dichtbij kan komen. Tijdens de zeehondensafari wordt u hier naar roe meegenomen heeft u de tijd om van deze prachtige dieren te genieten.

Sportcentrum Westerschouwen

Daleboutsweg 9
4328 PN Burgh Haamstede
+31 (0) 111 652 351
U verveelt zich geen moment bij Sportcentrum Westerschouwen. Fletsen, tennissen, midgetgolfen, bowlen, badmintonnen, basketballen en spelen in de indoorspeeltuin. De keuze is aan u!

Streek- en Landbouwmuseum Goemanszorg

Molenweg 3
4315 Dreischor
+31 (0)111 402 303
Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg is gehuisvest in een gerestaureerde 18e-eeuwse boerderij aan de rand van het dorp Dreischor. In de schuur maakt u kennis met de vier hoofdthema's: vlas. meekrap, het Zeeuwse trekpaard en de geografie van Schouwen Duiveland. Na een toer langs deze thema's, krijgt u in de woning een goed beeld van het boerenleven aan het begin van de vorige eeuw, waarna u in de kruiden- en bloementuin de meekrap en hoogstamfruitbomen in het echt kunt bewonderen.

Stoomtrein Goes-Borselse

Albert Plesmanweg 23
4462 GC Goes
+31 (0)113 270 705
Op reis met een echte stoomtrein door het fraaie landschap van Zuid-Beveland. De locomotief fluit, de stoker ziet zwart van de steenkool en de conducteur knipt nog ouderwets een gaatje in Je kaartje. De trein rijdt van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke en weer terug. Tijdens de rit is voor jong en oud van alles te beleven. Combineer de rit bijvoorbeeld met een bezoek aan leuke attracties langs de spoorlijn, zoals Berkenhof Tropical Zoo of maak een mooie fiets of wandeltocht via het knooppuntennetwerk.

Strand

Eindeloze zandstranden vanaf de brouwersdam tot en met de delta werken bij Westerschouwen.

Terra Maris

Duinvlietweg 6
4356 NO Oostkapelle
+31 (0)118 582 620
Terra Maris betekent letterlijk 'land van de zee'. U komt er van alles te weten over het ontstaan van het Zeeuwse landschap, de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop der eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren.

Veere

Vroeger was Veere een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een pittoresk stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens. Ontdek de rijke historie van Vorstelijk Veere. met historische gebouwen zoals de Campveerse toren, de Schotse huizen en het Stadhuis. Ook de imposante kerk aan de zuidoost kant van Veere is een bezoek waard.

Watersnoodmuseum

Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
+31 (0)111 644 382
Het watersnoodmuseum in Ouwerkerk geeft een beeld van de gebeurtenissen tijdens en na de overstromingen die Plaatsvonden op 1 februari 1953. Het museum is gevestigd in vier caissons (grote betonnen boten), die zijn gebruikt om de laatste gaten in de dijk te dichten. Vrijwilligers zetten zich in om het vernaai van de watersnoodramp op een indrukwekkende, hartverwarmende en persoonlijke wijze te vertellen. Ook is te zien wat er sinds die tijd allemaal gedaan is op het gebied van waterveiligheid. Bij het museum zijn rolstoelen en rollators te leen.

Wijn hoeve De Kleine Schorre

Zuiddijk 4
4315 PA Dreischor
+31 (0)111 401 550
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Wijnhoeve de Kleine Schorre op Schouwen-Duivenland de grootste wijngaard van Nederland. Op de 10 hectare grond staan ruim 40.000 wijnstokken. Tijdens een bezoek aan deze wijnhoeve komt u alles te weten over het bottellingsproces, kunt u een wandeling maken over de wijngaard en natuurlijk uitgebreid de wijnen proberen in het proeflokaal van de Wijnhoeve.

Zeehondenopvang A Seal

Haringvlietplein 3
3251 LO Stellendam
+31 (0)88 274 7780
Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer sterk genoeg zijn en In staat om in het wild te overleven, worden ze weer vrijgelaten. Kom op ziekenbezoek en zie hoe de zeehonden verzorgd worden en zelfstandig leren eten, spelen en zwemmen.
Ook vindt u hier meer informatie over de bijzondere Haringvlietsluizen, de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en hoe wij droge voeten houden op Goeree-Overflakkee.

Zierikzee

Zierikzee is een historische stad met 568 monumenten. Beklim de imposante Sint Lievensmonster1oren, door de bewoners van Schouwen Duiveland ook wel genoemd 'De Dikke Toren'. Of bezoek de havens. het sfeervolle winkelcentrum en geniet op een terrasje van een Zeeuwse specialiteit, zoals de bolus of het palingbroodje. Elke donderdag is er een markt op het Havenplein. Zierikzee kent diverse leuke musea waar de rijke historie van Zierikzee wordt vertoond.
Museumhaven Zeeland aan Vissersdijk 2, 4301 NO Zierikzee.
Oude schepen die vroeger in het Deltagebied voeren, liggen nu in volle glorie in de eeuwenoude stadshaven. Op de commerciewerf (op loopafstand) is de restauratie van een boeier te bezichtigen. Gratis te bezoeken.
Prince Helicopters aan Gooikensweg 1, 4301 PD Zierikzee.
Maak een keuze uit een ruim aanbod van verschillende helikopter tours over Zeeland, Brabant, Rotterdam of een culinaire tour!
Stadhuismuseum Zierikzee aan Meelstraat 6-10, 4301 EC Zierikzee.
Kom meer te weten over de geschiedenis van monumentenstad Zierikzee, vroeger de grootste stad van Zeeland die over zee verbonden was met heel Europa.